RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

ЗМІ дізналися про прибуття до Києва перед вбивством Бабченка кілера ФСБ: опубліковано фото

Напередодні вбивства відомого російського журналіста Аркадія Бабченка до Києва прибув кілер Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ по кличці "Валідол" (уродженець Чечні Валід Лурахманов, він же Олександр Смирнов).

Про це свідчить публікація видання kavkazcenter.com за 3 травня.

Читайте також: Я тій країні, Росії, всі борги віддав - Аркадій Бабченко

"Поки не ясно, з якою метою він (кілер, - ред.) туди приїхав. Судячи з усього, "Валідол" прибув в Україну за підробленим паспортом. Не виключено, що кілер ФСБ націлився на чергову жертву за завданням Луб'янки і пробрався в Україну з метою організувати вбивство", - говорилося в матеріалі.

Фото: kavkazcenter.com

У той же час глава Національної поліції Сергій Князєв у середу, 30 травня, заявив, що в Бабченка стріляв професійний кілер, зазначає УНІАН.

"Любителів затримують на місці злочину. Цей злочин скоєно навмисно невідомими особами. Ми вважаємо, що мотиви злочину - професійна діяльність потерпілого. Інші версії також мають право на існування, але є пріоритет", - сказав він.

Князєв додав, що злочинців було кілька.

"Натиснути на курок пістолета потрібна одна людина, але підготувати такий злочин - однією людиною не обійдешся", - зазначив він.

Разом з тим, Князєв заявив, що деякі деталі розслідування поки не будуть розголошуватися. Також він додав, що експерти ще не приступали до вивчення куль, якими був убитий Бабченко, оскільки ще не отримали на це судового дозволу.

Як відомо, Бабченко був застрелений у своєму будинку в Києві ввечері 29 травня. Дружина журналіста, яка перебувала у ванній, почула хлопки, вийшла і побачила чоловіка в крові. Вона викликала швидку допомогу, але лікарі не змогли врятувати потерпілого - він помер по дорозі в лікарню.

Нагадаємо "Апостроф" повідомляв, що перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін опублікував фоторобот передбачуваного вбивці Бабченка.

Крім того, прес-секретар Головного управління Національної поліції України в Києві Оксана Блищик назвала головні версії вбивства Бабченка.

Читайте також матеріал "Апострофа": Вбивство Аркадія Бабченка: чому це вигідно Путіну.