RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У мережі показали фото українських військових, які загинули в травні на Донбасі

У зоні проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі, яка змінила антитерористичну операцію, в травні загинули більше 10 бійців Збройних сил України.

Про це повідомляє Обозреватель.

Першим з бійців загиблих в травні виявився військовослужбовець 95-ї десантно-штурмової бригади Олександр Микитюк.

Боєць народився в с. Білий Рукав Вінницької області. Загинув на передовій під Авдіївкою (Донецька область), борючись за Україну. Йому було 19 років.

Під час виконання бойового завдання на ворожій міні підірвався боєць 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила Іван Сперелуп.

Боєць був родом з Львівської області. За словами товаришів по службі, Сперелуп був дуже сміливим хлопцем.

В районі Авдіївки 13 травня загинув медик 95-ї десантно-штурмової бригади Олег Бокоч.

Він пішов на фронт відразу після закінчення Полтавського медичного коледжу. Бокоч хотів витягнути пораненого військового із зони обстрілу, але в нього потрапив осколок снаряда. 23-річний воїн був родом з села Миколаївка Полтавської області.

Також, в районі Авдіївки, пострілом в серце був убитий Сергій Гундер ("Татарин"), боєць 93-ї окремої механізованої бригади.

Він потрапив на фронт по мобілізації. Відслужив своє, повернувся на батьківщину в Івано-Франківськ. А через деякий час знову виявився на війні - вже добровольцем. У 2015 році був поранений, але вибрався.

При виконанні бойового задачі 16 травня загинув старший солдат 14-ї механізованої бригади Іван Кураш.

Снайпер бойовиків потрапив в плече бійця. Він загинув в госпіталі села Гірське Донецької області. Його поховали на рідній Тернопільщині. Воїну було 33 роки.

Також, 16 травня, під Талаковкою загинув боєць 36-ї бригади морської піхоти Дмитро Рудь.

Рудь відправився на службу в липні 2016 року, як старший стрілець-санітар служив в окремому батальйоні 36-ї окремої бригади морської піхоти Збройних сил України. Рудь виховувався бабусею і дідусем.

21 травня Україна втратила відразу двох героїв. Незабаром після звільнення ЗСУ селища Південне (Чигирі), "ДНР" спробували відбити його. У них нічого не вийшло, але в тому бою загинули бійці 24-ї бригади Андрій Маслов ("Футболіст") і В'ячеслав Куцмай ("Цинк").

У день загибелі в Маслова був день народження. Куцмай пройшов Іловайськ і був в полоні окупантів: його звільнили в ході великого обміну 146 українських військових, активістів і волонтерів на бойовиків.

22 травня від множинних осколкових поранень загинув командир відділення снайперів 24-ї бригади Богдан Коломієць.

На момент смерті бійцю було всього лише 23 роки.

На території Донецької області 23 травня загинув боєць ДУК "Правий сектор" Іван Жуков. Він був родом з Рівного. Воював на Донбасі з 2015 року.

25 травня в результаті артилерійського обстрілу загинув боєць ДУК "Правий сектор" Мар'ян Корчак.

Бійцю було 22 роки. За словами товаришів по службі, на загиблого дорівнювались, ним пишалися, ставили його в приклад.

26 травня під Горлівкою загинув військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади Віктор Ферлієвіч з села Конятин Чернівецької області. Йому було лише 23 роки.

Як повідомляв "Апостроф", в квітні 2018 року Україна втратила на Донбасі вісьмох бійців.