RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні показали нові докази участі найманців Путіна в боях на Донбасі: оприлюднено аудіо

В суботу, 2 червня, Служба безпеки України опублікувала чергові аудіозаписи переговорів ватажка бойовиків так званої "ЛНР" Ігоря Плотницького, офіцера російських збройних сил Олега Іваннікова та командира російських найманців з ПВК "Вагнера" Дмитра Уткіна.

Відповідні записи опубліковані на Youtube сторінці СБУ.

У першому з них, за твердженнями СБУ, переговори ведуться між Плотницьким і Уткіним. Уткін вітає ватажка "ЛНР" з якимось новим "рекрутом", говорячи про примус локальних командирів бойовиків підкорятися керівництву Плотницького. Однак той спочатку не розуміє з чим його вітають і лякається, чуючи іронію в голосі російського найманця.

"Дмитро Валерійович, без вас було б складно", - говорить отямившийся Плотницький.

На другому запису розмова ведеться між Уткіним і Олегом Іванніковим, офіцером Генерального штабу ЗС РФ, якого серед іншого звинувачують в збитті малайзійського літака Boeing-777 MH17. Ця бесіда підтверджує те, що найманці "Вагнера" безпосередньо підпорядковувалися російському командуванню. Також в ній Уткін висловлює незадоволення "некерованими" козаками, які своїми обстрілами не дають забрати тіла загиблих найманців, які залишилися на полях.

Нагадаємо, це вже не перший аудіозапис за участю російських високопоставлених офіцерів, який публікує СБУ. Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явився аудіозапис розмови ватажка ПВК "Вагнер" Дмитра Уткіна з російським генералом Євгеном Никифоровим (позивний "Тамбов").