RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Справа Бабченка: в СБУ відкрили справу після публікації "розстрільного списку" журналістів

Служба безпеки України почала кримінальне провадження в зв'язку з публікацією так званого "розстрільного списку", куди увійшли 47 відомих журналістів, блогерів та громадських діячів, вбивства яких нібито планувалися в Україні після ліквідації Аркадія Бабченка.

У прес-службі відомства уточнили, що в СБУ "розпочали кримінальне провадження за фактом розголошення відомостей досудового розслідування". Йдеться про публікацію виданням Страна переліку осіб, яких нібито планували вбити в Україні.

"У публікації зазначено прізвища громадян України та іноземних держав, яких планувалося фізично знищити в результаті терористичних актів на території нашої країни", - йдеться в заяві СБУ.

За фактом публікації відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 387 Кримінального кодексу України (розголошення даних досудового розслідування).

Відзначимо, що 5 червня в інтернеті з'явився "розстрільний" список з 47 осіб, до якого увійшли відомі журналісти, письменники і блогери. При цьому у багатьох виникли сумніви щодо правдивості цього списку.

Про існування такого "розстрільного списку" заявляли глави СБУ і ГПУ після історії з інсценуванням вбивства журналіста Бабченка. Керівники зазначених відомств говорили про наявність доказів причетності Росії до підготовки вбивства півтора десятка відомих діячів в Україні. Пізніше навіть з'явилися відомості про виклик ряду відомих журналістів на бесіду в СБУ.

Читайте також матеріал "Апострофа" Навіщо "вбили" Аркадія Бабченко: кілька незручних запитань і відповідей.