RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

З полону бойовиків ЛНР звільнили українського студента

Співробітникам Служби безпеки України вдалося звільнити з полону бойовиків ЛНР студента Вінницькій вишу.

Про це повідомляється на сторінці СБУ в Facebook.

Уродженець Луганська в 2017 році разом з батьками приїхав в окуповане місто з майнових питань. Хлопець разом зі своїми друзями підняли на флагштоку біля школи, де раніше вчилися, прапор України. Також вони намалювали на фасаді будівлі національну символіку.

Пізніше хлопці були затримані і допитувалися представниками так званого "МГБ ЛНР".

"В результаті ефективної оперативної комбінації співробітники СБ України вивели незаконно затриманого юнака на підконтрольну українській владі територію і повернули до Вінниці. За матеріалами Управління СБУ у Вінницькій області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 Кримінального кодексу України", - повідомили в спецслужбі.

Нагадаємо, про затримання в Луганську трьох молодих людей за підняття українського прапора стало відомо 5 серпня 2017 року. Бойовики також звинувачували затриманих за те, що вони нібито розмалювали бюст радянському маршалу Жукову, а через пару днів повалили його.

Також читайте матеріал "Апострофа" про життя колишніх бранців бойовиків після обміну: Допит був, а грошей немає: що відбувається з виплатами колишнім полоненим бойовиків ДНР-ЛНР.