RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

2 липня

Всі новини

Екологічна катастрофа на Донбасі: з'явилися тривожні дані про якість води

На території Донбасу зробили десятки проб, які показали істотне погіршення якості води в регіоні.

Про це проінформували в прес-центрі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Відзначається, що експерти проаналізували 30 проб поверхневих вод на території Донбасу, які показали, що вода там "брудна" або "дуже брудна".

"Шахтні води виходять на поверхню, псується питна вода, відбувається просідання грунту і заболочування", - підкреслили в МТОТ.

Варто зауважити, що також в міністерстві відзвітували, що окупаційна "влада" не пускає експертів для проведення огляду небезпечних і аварійних об'єктів на окупованій території Донецької та Луганської областей.

Як відомо, бойовики відключили насоси, що відкачують воду з шахт, де проводилися ядерні вибухи, на окупованій території Донбасу, внаслідок чого рівень води почав підніматися.

Раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак розповідав "Апострофу" про екологію Донбасу та можливі наслідки недбалості окупантів: Росія готується піти з Донбасу, а щодо Криму потрібно розуміти кілька речей - заступник міністра.