RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В мережі вказали на фейк про серйозну катастрофу на Донбасі

Російські ЗМІ запустили фейк про нібито пошкодження сховища хімічних відходів в Торецьку, існує ймовірність, що цим планують прикрити можливу екологічну катастрофу в результаті затоплення шахти "Юнком".

Про це на своїй сторінці в Twitter пише блогер "Fashik Donetskiy".

афіксовано руйнацію дамби хвостосховища фенольного заводу в Торецьку на лінії зіткнення. Зберігається 270 т хімічних відходів, заповнене на 90%", - говорилося в фейковому твіті, на який посилалися російські ЗМІ (зараз видалений).

Блогер вважає, що запуск цього фейку пов'язаний із затопленням розташованої на території, підконтрольній бойовикам "ДНР", шахти "Юний комунар", на якій в 1978 році стався ядерний вибух. Проникнення грунтових вод в шахту може призвести до радіоактивного зараження великих територій.

"Висновок: таки нагадили, таки Ростову ж*па наближається через 7-8 місяців через грунтові отруєні води з Донбасу", - пише він.

Детальніше про можливу екологічну катастрофу внаслідок затоплення шахти "Юнком" читайте в матеріалі "Апострофа": Росія відмовила бойовикам: можуть постраждати вільні території Донбасу.