RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Вчи російську: в гуртожитку київського вишу розгорівся скандал

У гуртожитку Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого розгорівся мовний скандал.

Про це йдеться на сторінці націоналістичної організації "C14" у Facebook.

Відзначається, що одна зі співробітниць гуртожитку університету і охоронець поскандалили зі студенткою, яка зробила їм зауваження з приводу оголошень російською мовою.

"- Вибачте, чому всі оголошення російською мовою? Я її не розумію. - То йди вчи російську! - Чому я повинна її вчити, якщо я живу в Україні?" - наводиться фрагмент діалогу, в ході якого жінка заявила, що вона корінна киянка і порадила студентці "поскаржитися Порошенку".

За даними "С14", всі оголошення в гуртожитку дійсно були російською мовою, незважаючи на постанову Київської міської державної адміністрації про те, що оголошення в навчальних закладах повинні бути державною мовою.

Уточнюється, що з співробітницею гуртожитку спілкувалися представники організації, але вона заявила їм про "утиски російськомовних і "дітей СРСР". Однак після скандалу комендант зняв оголошення на російській та повісив інші - вже на державній мові.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві розгорівся мовний скандал у школі.