RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У консульства Росії в Одесі влаштували "криваві" ігри: опубліковано фото і відео

В суботу, 16 червня, група активістів закидала генеральне консульство РФ в Одесі "кривавими" футбольними м'ячами, протестуючи проти проведення Чемпіонату світу з футболу в Росії і вимагаючи звільнити українських політв'язнів.

Про це повідомляє УНІАН.

На Гагарінське плато, до будівлі, в якій розташоване російське консульство, прийшли представники місцевого відділення ВО "Автомайдан", вболівальники ФК "Чорноморець" та інші.

Вони тримали плакати, на яких були малюнки художника Андрія Єрмоленка, присвячені ЧС-2018 в Росії.

Біля будівлі встановили звукопідсилювальну апаратуру. Акція пройшла за принципом "вільного мікрофона". Виступаючі заявили, що керівництво держави-агресора продовжує утримувати в заручниках українських політв'язнів, і при таких обставинах неможливо проігнорувати факт проведення в державі, яке принципово не визнає норм міжнародного права, Чемпіонату світу з футболу.

Зазначалося, що своєю акцією одесити хочуть привернути увагу всього світу до агресії РФ.

"Країна-терорист, країна, що вбиває людей на сході України, проводить чемпіонат по футболу... Не можна поводитися так, ніби нічого не відбувається. Кривавий спорт - кривавий гол...", - сказав один із виступаючих.

Учасники акції вилили на п'ять футбольних м'ячів червону рідину, заявивши, що це - кров. Зі словами, що передають в консульство "правильні м'ячі", вони вдарили по м'ячам, перекинувши їх через паркан, який огороджує генконсульство.

Як пояснив журналістам представник місцевого "Автомайдану" Юрій Батир, активісти зібралися, щоб підтримати всіх українських політв'язнів, утримуваних в Росії, кримських татар, учасників АТО.

"Країна-агресор утримує в заручниках більше 70 наших громадян, звинувативши їх в тероризмі... Ми прийшли, щоб підтримати їх. Сьогодні пішов 34-й день голодовки нашого режисера Сенцова, а ми навіть не знаємо, що з ним", - сказав активіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі опублікували потужну карикатуру на президента Росії Володимира Путіна і його ставлення до ЧС-2018, - на малюнку лідер РФ відображений на зламаному прапорі, горі трупів і уламках літака, зате з футбольним м'ячем і табличкою "Чемпіонат світу 2018 ".