RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Відомий адепт ДНР розповів, як півсотні людей з Росії почали війну на Донбасі

Війну на Донбасі почали близько 50-ти російських військовослужбовців, яких перекинули з Ростовської області в Слов'янськ Донецької області в квітні 2014 року.

Про це в своїй книзі "85 днів Слов'янська" написав російський поплічник бойовиків так званої ДНР Олександр Жучковський.

"У ніч на 12 квітня 52 "стрєлковця" висадилися у Ростовській області, залишили там всі свої документи, пройшли пішим маршем до 15 кілометрів, і в заздалегідь наміченому пункті перейшли кордон з Україною. Звідти дійшли до точки, де їх зустріли донецькі активісти з транспортом", - йдеться в книзі.

Жучковський також написав, що донецькі сепаратисти психологічно не були готові до початку справжньої війни, в той час як бійці тодішнього ватажка бойовиків ДНР Ігоря Стрєлкова заздалегідь знали, на що йшли.

"Від щирого серця їм бажаю виходу такої книги в Китаї, про громадянську війну на далекому сході і в Сибіру", "Вони йшли вбивати...", "Чорна сотня", офігеть. Ця назва націоналістичного руху в 1907-1917 роках, який за повного схвалення влади влаштовував погроми євреїв. Але нацисти в Україні, ага", "Не приховують, що вони мерзенні криваві російські нацисти. Навіть пишаються цим", "Ну да, прийшли вбивати беззбройних", - прокоментували вихід книги в мережі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося ще одне підтвердження присутності російських військовослужбовців на Донбасі, - селфі, що вони зробили на українській території.