RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Світ не обмежується Росією: український в'язень Кремля в Криму виступив з потужним виступом на суді

Український політв'язень Володимир Балух під час засідання суду в окупованому Криму виступив з останнім словом у кримінальній справі про дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового утримання.

Про це повідомляє "Крим Реалії".

"Цей судовий процес уже вп'яте підтверджує, що використовуються всякі формальні приводи з однією метою – якомога жорсткіше покарати людину за вільнодумство, за потребу залишатися собою, любити свою країну, рідних і близьких, не ставати зрадником, за необхідність уголос висловлювати свою думку про те, що відбувається. Так запровадьте статтю за ненависть до системи, режиму, який узурпував владу. Це було б чесніше. Я б тоді підписався під кожним словом, зробив би явку з повинною. Тоді давайте мені хоч довічне. Кожен сам обирає ціну, яку готовий платити за любов до Батьківщини", - сказав Балух.

За словами українського активіста, російська держава взяла його в заручники.

"Рано чи пізно я виграю всі суди. Як не в цій державі, так в іншій. Слава богу, світ не обмежується цією країною. І я б дуже хотів, щоб моральну і матеріальну компенсацію мені виплатили з ваших кишень. Ваша держава взяла мене в заручники. Рано чи пізно це станеться. Ви не втечете від цього покарання. Не тут – так є вищий суд. У своєму останньому слові я хочу сказати, що ні на одну секунду, жодним помислом не шкодую про свої дії. Мені за них глибоко не соромно, немає жодної абсолютно найменшої протизаконної дії, навіть за вашими законами", - завершив свій виступ Балух.

Прокурор запросив 4 роки колонії загального режиму за звинуваченням в дезорганізації роботи ІТТ, а з урахуванням першої кримінальної справи - 6 років колонії загального режиму і штраф на суму 10 тисяч рублів.

Нагадаємо, 15 червня затриманому в окупованому Російською Федерацією Криму українському активісту Володимиру Балуху стало погано під час засідання суду. Він голодує з 19 березня 2018 року.