RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Отруєння дітей в таборі дружини Януковича під Києвом: названо можливу причину

Тренери "Школи Дерюгіних", вихованці якої отруїлися в таборі "Славутич" в Київській області, добу зберігали видані дітям на підвечірок йогурти в своїх кімнатах без дотримання відповідної температури.

Про це повідомляється на офіційному сайті Держпродспоживслужби.

Відзначається, що фахівці Переяслав-Хмельницького райуправління Головного управління Держпродспоживбслужби в Київській області провели санітарно-епідеміологічне розслідування.

"Станом на 02.07.2018 в дитячому оздоровчому закладі "Славутич" перебувало 226 дітей. Серед них у супроводі 3-х тренерів було 26 дітей з м. Києва та Київської області, які відвідують ДЮСШ. Було з’ясовано, що 30.06.2018, згідно меню, 226 дітям закладу на підвечірок видали йогурти з наповнювачем "Злаки" та з лактулозою місцевого виробника, термін споживання яких спливав 01.07.2018", - йдеться в повідомленні.

Також розслідування встановило, що у вихованців "Школи Дерюгіних" ці йогурти забрали тренери і зберігали їх без дотримання відповідного температурного режиму у власних кімнатах протягом доби. Після цього йогурти повернули дітям для вживання.

Крім того, в повідомленні Держпродспоживслужби вказується, що одну з госпіталізованих дівчаток, яка знаходиться в стані коми, було транспортовано в "Охматдит" з попереднім діагнозом "енцефаліт".

Матеріали розслідування передані в поліцію.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в понеділок, 2 липня, в приватному дитячому таборі "Славутич" під Києвом, який належить цивільній дружині екс-президента України Віктора Януковича, Любові Полежай, отруїлися 12 дітей.