RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Смертельний вибух міномета на навчаннях ЗСУ: названо дві версії НП

Військова прокуратура розглядає дві версії вибуху міномета на Рівненському полігоні, де загинули троє військових.

Про це заявив головний військовий прокурор Рівненської області Юрій Табаков на брифінгу, передають місцеві ЗМІ.

Основними версіями є порушення військовослужбовцями правил безпеки і поганий технічний стан міномета.

Військовий експерт-міжнародник Олег Жданов в коментарі телеканалу NewsOne підтвердив, що конструктивні особливості міномета "Молот" могли викликати вибух.

За його словами, цей випадок - вже четвертий, коли відбувається "підрив міни в стовбурі або розрив стовбура під час стрілянини".

"Потрібно розібратися, де результати державних випробувань, хто їх проводив, з якої стали зроблений ствол, хто цю сталь варив, за якою технологією, хто виробляв сам стовбур ... Треба розбиратися комплексно в масштабах всієї партії поставки", - розповів експерт.

Крім того, представники оперативного командування "Захід" підтвердили, що капітан і двоє солдатів ВСУ загинули від розриву міни в каналі ствола 120-міліметрового міномета "Молот".

Наймолодшому загиблому - 22 роки. Двом іншим - 39 і 42 роки. Всі вони із Закарпатської області.

З дев'яти поранених шестеро знаходяться в Рівненському військовому госпіталі, троє - в Львівському. Відзначається, що всі постраждалі контрактники були досвідченими бійцями.

Нагадаємо, докладніше про вибух міномета під час навчань читайте в матеріалі "Апострофа": Вибух на полігоні під Рівним: генерал вказав на важливі моменти.