RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Суд прийняв рішення по помічникові депутата Ради, який влаштував стрілянину по дітях під Києвом

Суд прийняв рішення відправити під нічний домашній арешт помічника народного депутата Олега Шанька, який влаштував стрілянину по дітях з травматичної зброї в Вишневому Київської області, в результаті чого постраждав 14-річний підліток.

Відповідну постанову Апеляційного суду Київської області оприлюднено в Єдиному реєстрі рішень.

Так, суд скасував арешт, призначений Шаньку 27 червня.

"Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на нічний період доби тривалістю 60 днів, звільнивши його з-під варти", - йдеться в документі.

Відзначається, що колегія суддів повністю задовольнила скаргу самого Шанька і частково - скарги його адвокатів, один з яких просив призначити заставу, інший - особисте зобов'язання.

При цьому підозрюваний наполягав, що арешт - це "занадто суворий запобіжний захід", адже не було враховано, що він "раніше не судимий, має вищу освіту, характеризується позитивно, активно бере участь у різних соціальних проектах, має на утриманні двох дітей і матір похилого віку, щиро розкаюється у скоєному, не мав жодного наміру нашкодити потерпілому, обіцяє виконувати всі покладені на нього обов'язки і компенсувати завдані збитки".

Крім того, підозрюваний нібито не може впливати на потерпілого і свідків, оскільки вони вже допитані.

Як повідомляв "Апостроф", у цивільному формуванні "Департамент охорони" заявили, що Шанько перед затриманням поводився зухвало, лаявся нецензурними словами і стверджував, що йому нічого не буде.