RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Треба готуватися до гіршого: Бабченко видав потужний пост про нацизм у Росії і те, як захиститися від нього Україні

Відомий російський журналіст Аркадій Бабченко розбурхав мережу потужним постом про нацизм у Російській Федерації та протистояння йому.

Відповідну публікацію він розмістив на своїй сторінці в Facebook.

За словами Бабченка, Чемпіонат світу з футболу став кризовим моментом для путінської влади. І, схоже, що президент РФ Володимир Путін виграв цей переломний момент.

"Кращий у світі чемпіонат, ФІФА, що лежить на спині біля його ніг і махає хвостиком, президенти Франції і Хорватії на трибунах, повне, абсолютне єднання Росії в пориві футбольного "побєдобєсія", кокошники і щастя, і, нарешті, як вишенька на торті - довгоочікувана зустріч з Трампом (президентом США Дональдом Трампом, - ред.). Три - чотири роки тому Путін і мріяти про таке не міг. Про ізоляцію вже ніхто не говорить - він знову рукопотисний. Про посилення санкцій тим більше вже ніхто не говорить - навіщо посилювати санкції хвилі цілком рукопотисній країні, яка подарувала світові такий чудовий чемпіонат?" - зазначив журналіст.

Він додав, що зустріч Путіна і Трампа фактично закінчилася перемогою глави Кремля.

"Тепер знову можна торгувати. Голландським фірмам знову можна будувати Кримський міст. Німецьким поставляти генератори. Можна знову купувати нафту і газ. Знову укладати багатомільярдні контракти. Бойкоту більше немає. Мова про бойкот більше не йде взагалі", - підкреслив журналіст.

Бабченко зазначив, що Путін таким же чином сподівається "продавити" і "Північний потік-2", розпалюючи в той же час хвилю "побєдобєсія" в Росії.

"У мене в стрічці половина російських лібералів говорить зараз тільки про одне. Про те, що вони вперше відчули, що в Росії з'являється нація... Проблема в тому, що нація, яка об'єднується не на основі свободи, прав людини, демократії, ліберальних цінностей, а на основі "побєдобєсія" навколо кокошника - може дати тільки новий нацизм двадцять першого століття. Та він уже починається", - підсумував він, додавши, що Україні треба протистояти цьому.

Читайте також матеріал "Апострофа": Багато нюансів: чому Трамп не тиснув на Путіна по Україні.