RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

СБУ розсекретила великі втрати путінських найманців з ПВК Вагнера

Співробітники Служби безпеки України ідентифікували особистості більше двох сотень найманців ПВК Вагнера і мають у своєму розпорядженні інформацією про їхні втрати в Сирії.

Про це на брифінгу 26 липня заявив керівник апарату СБУ Ігор Гуськов, інформує liga.net

Під час виступу він нагадав про невдалу операцію російських найманців в Сирії в лютому поточного року.

"СБУ встановила і ідентифікувала особистості 206 найманців ПВК Вагнера, які безпосередньо брали участь в ... наступі. Наявні документи свідчать, що не менше 80 найманців загинули і понад 100 найманців отримали поранення різного ступеня тяжкості", - повідомляв Гуськов.

Також він анонсував оприлюднення персональних даних 40 загиблих і 30 поранених найманців, а також досьє на окремих іноземних громадян-членів ПВК, які брали участь в бойовому зіткненні.

Гуськов зазначив, що російська влада намагалися приховати інформацію про безліч загиблих, але після президентських виборів в березні родичі найманців почали отримувати труни з тілами своїх близьких.

Нагадаємо, 7 лютого в Сирії при спробі захоплення нафтового родовища в результаті удару артилерії й авіації міжнародної коаліції на чолі з військами США були знищені найманці з російської приватної військової компанії "Вагнер".

За різними даними, втрати російських найманців склали до декількох сотень чоловік.

У той же час спікер МЗС РФ Марія Захарова заявила, що в результаті удару міжнародної коаліції в Сирії могли загинути п'ятеро росіян.

Також читайте матеріал "Апострофа": Тепер зрозуміло, чому захворів і зникав Путін.