RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

В Україні розгорається скандал через відправку на відпочинок до Європи замість сиріт дітей мажорів: фото і відео

В Україні розгорається гучний скандал через відправку на відпочинок до Хорватії дітей мажорів замість сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, батьки яких служать на Донбасі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Олександр Ретівов.

За його словами, першою на сполох забила Оксана Русаловська.

"Чудово, коли європейські країни беруть українських дітей. Але уряд Хорватії сподівається, що робить добру справу і впевнений у чесному відборі учасників поїздки... Я показала синові пост депутата Краматорської міської ради Лілії Кисліциної, яка повезла дітей до Хорватії - сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, дітей, батьки яких служать в АТО. Яке ж було його здивування, коли на фото він впізнав знайомих хлопців. Це діти дуже заможних людей нашого міста і діти друзів самої депутатки. Діти, які абсолютно не потрапляють ні під одну категорію із зазначених - "сирота", "дитина батьків, які служать в АТО", "дитина, позбавлена батьківського піклування", - зазначила вона на своїй сторінці в Facebook.

Як уточнює місцеве видання tehnopolis.com.ua, головний спеціаліст міського відділу освіти Краматорська Сергій Сергєєв заявив, що спочатку в список дітей на відпочинок до Хорватії повинні були включити 31 дитину - по одній з кожної школи. У список повинні були потрапити діти, які досягли різних успіхів, перемог у конкурсах, на олімпіадах і т.ін. Але при цьому пріоритет могли отримати діти переселенців, діти, позбавлені опіки або з малозабезпечених сімей. Акцент на цьому робився, але не більше. Тобто, могли отримати пріоритет, а могли і не отримати.

За його словами, незабаром в відділ освіти дали вже нову рознарядку - 22 людини. Так, у пріоритеті виявилися діти, у яких були закордонні паспорти, а ніяк не сироти або інші школярі. Через тиждень список був скорочений ще раз - для поїздки в Хорватію відібрали всього 15 осіб. За словами Сергія Сергєєва, всі діти, які відправилися в Хорватію, були з того списку, який спочатку надали школи.

Видання додає, що не зрозуміло, чому, за словами нардепа Марії Іонової, в Хорватії відпочивають діти-сироти, а в Краматорську на відпочинок збирали обдарованих дітей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Харкові розгорівся гучний скандал навколо школяра-шкуродера, який убив голуба і виклав відео розправи в інтернет.