RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

РосЗМІ в захваті: бойовики вибили з полоненого українського журналіста зізнання в шпигунстві

Бойовики ОРДО змусили взятого в полон українського журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) зізнатися в шпигунстві і показали це на одному з російських телеканалів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє колишній народний депутат Єгор Фірсов.

Асєєв став учасником програми "Сладков+" на "Росія 24". Як пояснив її ведучий Олександр Сладков, він спеціально приїхав для інтерв'ю з журналістом на Донбас.

"Стаття, за якою мене звинувачують по законодавству "ДНР" - "шпигунство", то в даному випадку так, ці звинувачення я визнаю, я їх не заперечую і цілком відкрито говорю, що дійсно я працював на Головне управління розвідки України", - заявив Асєєв в інтерв'ю.

"Сталося те, про що я неодноразово попереджав. Бойовики вибили у Стаса визнання в шпигунстві і співпраці з розвідкою. Йому присвятили цілу передачу на каналі "Росія 24", - пише Фірсов.

"Там є весь набір фейків і штампів: і щоденники, і шпигунство, і участь в батальйоні, і київські куратори. Таке враження, що Стаса змусили зізнаватися в усьому, що тільки можна собі уявити", - додає екс-нардеп.

Він звертає увагу на поведінку Асєєва під час інтерв'ю - тремтячий голос і руки, які вже за звичкою тримаються, як в наручниках.

"Постановні кадри, де він їсть, а на столі пляшка боржомі і пляшечки з ліками", - зазначає Фірсов.

Також він припустив, що на цьому окупанти не зупиняться і покажуть ще прес-конференції та інші заходи, на яких будуть переконувати, що Асєєв шпигун.

"Сподіваюся, що ніхто не сприйме цей фейк всерйоз, оскільки це очевидна, і як я писав раніше, спланована постановка", - резюмував Фірсов.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики так званої "ДНР" не погоджуються на обмін журналіста Станіслава Асєєва (Васіна), якого вони тримають в полоні з червня 2017 року.