RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Напад на Гандзюк: підозрювані вирішили співпрацювати зі слідством

Четверо з п'яти підозрюваних у спробі вбити активістку і радника мера Херсона Катерину Гандзюк зізналися в скоєнні злочину.

Про це повідомив "Українській правді" прес-секретар Національної поліції України Ярослав Тракало.

"Їх причетність до нападу на гр. Гандзюк, за версією слідства, підтверджується як зібраними речовими доказами, так і наданими свідоцтвами", - зазначив Тракало.

Він розповів, що четверо затриманих, які проживають в різних регіонах країни, зізналися слідчим, що отримали пропозицію за грошову винагороду вчинити напад на Гандзюк.

"Всі четверо дали свідчення і покаялися в скоєному", - підкреслив Тракало.

Він додав, що ця пропозиція нібито надійшла від п'ятого затриманого, з яким вони проходили військову службу і який був їх командиром.

Однак, сказав Тракало, сам організатор від співпраці зі слідством відмовляється.

Втім, за словами спікера поліції, у правоохоронців є ще один можливий доказ причетності затриманих до нападу на активістку - безпосередній підозрюваний в скоєнні цього злочину під час нападу міг отримати хімічний опік кислотою, проливши її на себе з необережності.

"Про це свідчить відповідний слід на його тілі, походження якого тепер буде досліджуватися методом експертизи", - зазначив Тракало.

За його інформацією, в середу почалося судове засідання по обранню підозрюваному запобіжного заходу, яке суддя переніс на четвер.

Тракало також пояснив ситуацію зі звільненим раніше підозрюваним Миколою Новіковим.

"Щодо винесення постанови прокурором і зміни статусу в виробництві гр. Новикову, то на той момент слідство мало достатньо підстав для його затримання і перевірки на причетність до скоєння цього злочину. Разом з тим робота йшла паралельно і за іншими напрямами, результатом чого є затримання п'ятьох підозрюваних і їх визнання", - пояснив речник поліції.

Як повідомляв "Апостроф", за словами журналіста Івана Антипенко, правоохоронці змусили підозрюваного Миколу Новікова дати нові свідчення у "справі Гандзюк".