RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Все серйозніше: названо головну причину масштабної хімічної НП в Криму

Причина негативного впливу розташованого в окупованому Криму біля Армянська заводу "Титан" на навколишнє середовище і здоров'я людей - не випаровування з кислотного накопичувача відходів підприємства, а викиди в атмосферу, які здійснює завод.

Про це з посиланням на заступника міністра екології та природних ресурсів України Віктора Вакараша повідомляє "Укрінформ".

За його словами, делегація урядової міжвідомчої робочої групи ознайомилася з ситуацією, що склалася в результаті виробничої діяльності кримського заводу "Титан" в населених пунктах Каланчацького та Чаплинського районів Херсонщини.

"На перший погляд, причина не в накопичувачі. Головна причина - викиди. Головна причина тільки в цьому. Це, однозначно, не випаровування", - розповів Вакараш, зазначивши, що до такого висновку прийшли українські фахівці, які відвідали райони Херсонщини, розташовані поблизу заводу "Титан".

Як стверджує заступник міністра, українські фахівці відібрали на цій території проби грунтів.

"Можливо, на понеділок, на вівторок у нас будуть аналізи відібраних грунтів, і тоді можна буде говорити, як воно вплинуло на грунт", - зазначив він.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", жителів окупованого Армянська через хімічні викиди на заводі "Кримський титан" евакуюють в різні міста на півострові.