RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В окупованому Донецьку знайшли заміну "Глоду": мережі повеселив рецепт "коктейлю"

Жителі окупованого Донецьку з високим рівнем пристрасті до алкоголю і низьким рівнем доходів побоюються пити аптечну настоянку "Глід", проте замість неї полюбили коктейль з "Корвалолу" і "Барбовалу".

Про це повідомляється на Facebook сторінці "Штірліц-інфо".

"Корвалол" і "Барбовал" - лікарські препарати з вмістом етилового спирту, тому вони і стали заміною "Глоду", якого почали цуратися після численних новин про смерть людей, які вживали його. Але крім спирту, в них також міститься фенобарбітал, психотропний препарат з групи барбітуратів, який викликає залежність вже через 2 тижні після початку вживання.

"Після піку споживання "Глоду" медики констатують значний спад. Але на зміну лосьонам прийшли спиртові настоянки типу "Корвалол" і "Барбовал". Барвик - так називається коктейль цих настоянок у постійних клієнтів аптек. Крім алкоголю в спиртових краплях містяться лікарські препарати, які швидше формують залежність, ніж алкоголь", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в минулому році в Києві було виявлено підпільний цех з тоннами "Глоду" з РФ.