RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Генштаб ЗСУ відповів на новий фейк Кремля по Боїнгу МН-17

Спікер Генштабу ЗСУ Богдан Сенік назвав звинувачення Міноборони РФ про те, що "Боїнг 777" рейса MH17 збили на Донбасі українські військові, необґрунтованими.

Про це повідомляє Обозреватель.

"У нас на всіх рівнях були відповідні заяви. На міжнародному рівні підтверджено, з доказовою базою, щодо ролі збройних формувань РФ, в тому числі обладнання, їх екіпажу і зокрема по ракеті. А там (в Росії - ред.) версії народжуються кожен раз нові", - цитує видання слова спікера.

Як уточнив Сенік, цей фейк Кремль розповсюдила для того, щоб відвернути загальну увагу від недавніх протестів через збільшення пенсійного віку, що прокотилися по всій Росії.

"У нас своя обґрунтована позиція, відповідні незалежні структури, в тому числі і міжнародні, провели розслідування, які також підтвердили повну причетність РФ: сліди, фото, їх екіпаж, їх установка - "Бук", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", Європейський проект по боротьбі з кремлівської дезінформацією EUvsDisinfo зафіксував 89 російських фейків в ЗМІ щодо катастрофи Boeing рейсу MH17 на Донбасі, збитого російським "Буком".