RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Вибух міномета "Молот" на позиціях ЗСУ: в штабі назвали причину

Штаб Об'єднаних сил оприлюднив причину вибуху міномета "Молот" на території військової частини в Донецькій області.

Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил на сторінці в Facebook.

У штабі уточнюють, що інцидент стався в неділю, 23 вересня, під час виконання бойового завдання. Військовослужбовці вели вогонь у відповідь, коли в каналі ствола міномету М120-15 "Молот" розірвалася міна. Також в ООС підкреслили, що в результаті НП постраждали двоє бійців. Раніше ЗМІ писали про трьох постраждалих, посилаючись на слова представника прес-центру штабу операції об'єднаних сил Олексія Тригуба.

"Стан поранених військовослужбовців задовільний, їм надається вся необхідна медична допомога у військовій медичній установі. Загрози для їх життя немає", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження за статтею 414 частина 2 Кримінального кодексу України "Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих".

За попередніми даними, в ході первинної перевірки на місці події і виходячи з розповідей поранених військових, причиною розриву міни стала невірна підготовка боєприпасу і недотримання правил його зберігання.

Як раніше повідомляв "Апостроф", подібне серйозне НП з мінометом "Молот" сталося на військових навчаннях під Рівним.