RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У отруйника Скрипалів знайшлася нагорода за Україну: подробиці

Один з підозрюваних в отруєнні Сергія Скрипаля, "Руслан Боширов", який опинився полковником ГРУ Анатолієм Чепігою, в 2014 році отримав звання Героя РФ "за виконання миротворчої місії".

Про це йдеться в опублікованому розслідуванні The Insider і Bellingcat.

"Героєм можна стати і в наш, здавалося б, мирний час. Уродженець с. Миколаївка, випускник ДВОКУ 2001 року Чепіга Анатолій Володимирович, тричі був у відрядженні в Чечні, має понад 20 нагород і відзнак. А в грудні 2014 року полковнику Чепігі А .В. за виконання миротворчої місії присвоєно звання Героя Російської Федерації", - йдеться на сайті відділення ДОСААФ Іванівського району Амурської області.

Судячи з того, що підрозділ Чепіги (14 бригада спецназу ГРУ) була помічена поряд з кордоном України в кінці 2014 року, під "миротворчою місією" мається на увазі саме вторгнення на Донбас.

"Однак які саме подвиги зробив цей "Герой Росії", поки неясно. Так чи інакше, ДВОКУ золотими літерами вибило його ім'я біля пам'ятника Рокоссовскому", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", крім людей, відомих під іменами "Олександра Петрова" і "Руслана Боширова", підозрюваних в причетності до отруєння Сергія і Юлії Скрипаль, британські спецслужби розшукують і інших осіб, які допомагали здійснити хіматаку в Солсбері.