RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

​Самі винні: з'явилися відео та подробиці підриву на Донбасі бойовиків з кличками "Сирена" та "Скіф"

27 вересня поблизу села Коминтерново під Маріуполем знищений на міні автомобіль "Нива" 9-го мотострілецького полку 1-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook український журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов.

"На місці ліквідовані заступник командира роти 9-го полку зрадник своєї Батьківщини Олег Сокуренко, позивний "Скіф", а також фельдшер Ганна Чабанова, позивний "Сирена". Важко поранені троє - позивні "Біс", "Рашпіль" і "Шуруп". Чабанова любила постріляти з гранатомета по "укропах", викласти фото в "вконтакте" - але більше попозувати їй не судилося", - йдеться в повідомленні.

Як повідомив Бутусов, терористи заявляють, що "Нива" "їхала за пораненим на передову, але була вражена протитанкової ракетою на тиловий дорозі".

"Насправді, Сокуренко вирішив доставити на опорний пункт трьох своїх бійців на посилення свого відділення, а на зворотному шляху забрати пораненого найманця. За компанію Сокуренко як зазвичай взяв з собою свою подругу Чабанову, яка, за даними соцмереж противника, була на п'ятому місяці вагітності. Їхали вночі, щоб їх не виявили, і по ним дійсно не стріляли. Вони підірвалися на міні", - йдеться в повідомленні.

Журналіст переконаний, що противник складає казки про попадання ПТУРу, щоб звинуватити українців перед місією ОБСЄ в порушенні Мінських угод.

"Якщо визнати, що підрив стався на міні - то звинуватити українців не вдасться - адже це означає, що ніякого обстрілу і бути не могло. Значить на міну наїхали самі, значить самі й винні, а скільки міна там лежала і хто її встановив - невідомо, і довести неможливо. Хіба мало росіяни своїх бойовиків підірвали на Донбасі, починаючи з Бєднова?", - написав Бутусов

За його словами, характер пошкоджень машини чітко показують мінний підрив, і викриває черговий фейк російських генералів.

"Яким чином в колії на тиловий дорозі опинилася міна - поки невідомо. Але відомо, що з нашого боку ця ділянка фронту захищає 503-й батальйон морської піхоти, одна з кращих бойових частин ЗСУ. 503-й батальйон широко відомий тим, що чітко виконує Мінські угоди, і строго бореться з порушниками режиму припинення вогню. А коли забороняють стріляти... Правильно спрямовані і мотивовані міни діють іноді з власної ініціативи", - підсумував військовий експерт.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилися фото і подробиці про ліквідованих 27 вересня на Донбасі бойовиків.