RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Люди Путіна розкрили мільярдні "апетити" убитого Захарченко

Ліквідований ватажок ДНР Олександр Захарченко разом з так званим міністром доходів Олександром Тимофєєвим викрали або привласнили 24 мільярди рублів.

Про це з посиланням на джерела в слідчій групі повідомляє близький до Кремля Telegram-канал Незыгарь.

За словами автора каналу, справи Захарченка та його спільників розслідує група "московських ревізорів" з Контрольного управління, Мінекономіки і Мінфіну РФ.

Вже встановлено, що терористи викрали і привласнили понад 24 мільярдів рублів.

"Грошові активи в валюті і рублях переводилися по офшорним схемам на рахунки різних зарубіжних банків, а також відправлялися в готівковому вигляді в Росію і в Іспанію", - зазначили автори.

"Ревізорам" також вдалося встановити, що на території ДНР неодноразово зникали цілі потяги з вугіллям. При цьому зникали вони разом з вагонами.

Як виявилося, Захарченко також мав в планах розвести стадо з 11 000 голів породистих корів і биків, на що отримав неназвану суму. Слідчі встановили, що в результаті в ДНР не виявилося ні грошей, ні стада.

Також московські "ревізори" дізналися, що радник Захарченка на посаді ватажка ДНР Олександр Казаков працював на головного терориста за 500 000 рублів на місяць. При цьому знайдено документ, в якому Казаков просив у Захарченко всі 800 000.

Також слідчі склали список фірм і підприємств, які були "віджаті" Захарченком або Тимофєєвим. Вони зайняли два листи "формату А4 надрукованих 12 шрифтом з обох сторін".

Крім цього стало відомо, що терористи прикупили собі 4 вілли з гектарами землі. Дві з них успішно добудовувалися в Італії, а ще дві - в Іспанії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про несподіваний путінський "сюрприз" для бойовиків ДНР-ЛНР.