RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

"Кухар" Путіна засилав свого кілера до Києва і на Донбас: всі подробиці

Журналістам вдалося зв'язатися з людиною, яка стверджує, що виконувала різні завдання, в тому числі і замовні вбивства, для Євгена Пригожина, російського олігарха, власника "фабрики тролів" і ПВК "Вагнера".

Про це повідомляє "Нова газета".

Ця людина, Валерій Амельченко, серед іншого розповів журналістам про те, що в 2014-2016 році він і його люди "працювали" в основному в Україні, як на території підконтрольній бойовикам, так і на решті частини країни.

"Про цю частину своєї "роботи" він розповідав мало, відкладав на потім. Наприклад, згадував про те, як в Луганську з "пебешкі" (9-мм ПБ "пістолет безшумний") був ліквідований якийсь важливий персонаж, "права рука Плотницького" - в своєму під'їзді, на сходовому майданчику між 3-м і 4-м поверхами дев'ятиповерхового будинку. За описом, це дуже схоже на вбивство помічника глави ЛНР Дмитра Каргаєва, труп якого з вогнепальними пораненнями 16 березня 2016 року було виявлено на сходовій площадці 2-го поверху в 6-му під'їзді будинку 12 по Суходольській вулиці в Луганську", - говориться в матеріалі.

Крім того, Амельченко був в Києві під час Майдану, в листопаді-грудні 2013 року і січні 2014 року: "На питання, чи був він на Майдані у приватних справах або за завданням, Амельченко зауважив: "Я не настільки багатий, щоб їздити туди за власною ініціативою". Детальніше обговорити його українську епопею періоду Майдану ми не встигли".

Амельченко, як стверджується в матеріалі, зник після однієї з зустрічей з журналістами. Що з ним сталося - невідомо.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", у вересні російського мільярдера Євгена Пригожина додали до списку санкцій США.