RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Росії козаки "скромно зажадали" повернути їм частину Чечні

Представники російської організації "Кавказька козача лінія" зажадали повернути козакам Наурського і Шелковський райони Чечні.

Про це повідомляють росЗМІ.

"Так як (глава Чечні - прим. ред.) Рамзан Кадиров проявив ініціативу і запустив принцип доміно, ми, козаки, скромно вимагаємо поки що тільки Наурський і Шелковський райони. Там ще й Кизлярський район Дагестану, і Моздокскій район Північної Осетії - це всі території колишньої Ставропольської губернії. Але ми поки це не чіпаємо. поки тільки Чечня", - уточнив отаман Сергій Попов.

Він додав, що має намір звернутися до всіх козачим організаціям за підтримкою.

"Ми нереєстрові козаки. Ми - опозиція", - підсумував він.

Також наводиться частина звернення, опублікованого представником організації Олександром Кисельовим. Зокрема, в тексті згадується угода про кордони між Чечнею і Інгушетією.

"Цей незаперечний факт дає підставу виконавчій і законодавчій владі Ставропольського краю також ініціювати процес зміни меж з Наурським і Шелковським районами ЧР, які раніше входили до складу Ставропольського краю і ... переданими М. С. Хрущовим Чечні в 1956 році. Для відновлення історичної справедливості та стабілізації ситуації в ПКФО ці райони повинні бути повернуті до складу Ставропольського краю", - йдеться в документі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Молдова пішла назустріч Придністров'ю і Росії.