RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

У мережі новий скандал навколо полковника ЗСУ, який збив солдата і намагався зам'яти справу

Командир 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ, полковник Юрій Головашенко вирішив звільнитися з армії після того, як він на службовому авто збив солдата, зник з місця ДТП і намагався зам'яти справу.

Про це повідомляється на офіційній сторінці бригади в Facebook.

Відзначається, що Головашенко вирішив звільнитися через постійні "інформаційні напади".

метою недопущення дискредитації у суспільстві ролі посади командира бригади, військового звання «полковник», та для захисту у суді особистої честі та гідності як цивільної особи, командир 57 окремої мотопіхотної бригади полковник Юрій Головашенко 23.10.2018 вирішив звільнитися із військової служби", - йдеться в заяві.

Видання Insider з посиланням на джерела у бригаді повідомляє, що 24 жовтня комбрига було відсторонено від виконання обов'язків.

Журналістка Ольга Решетилова з обурення прокоментувала ситуацію.

"Не звільнили. Не позбавили звання. Не прокоментували ситуацію. Знали, хто він і що він, але дотягнули до критичної межі, коли просто не можна було приховати. Дозволили розвалити бригаду, вижити з армії бойових солдатів і офіцерів. Опустити нижче плінтуса звання офіцера. Дали орден. Робили про нього героїчні сюжети. Хотіли підвищити. Поливали багном тих, хто говорив правду... Ні, мені не радісно. Я не хочу таких перемог. Ви не уявляєте, якою ціною вони даються. Я хочу спати спокійно. Жити своїм життям. І знати, що моя армія мене захистить", - написала журналістка.

Нагадаємо, комбриг Юрій Головашенко на своєму службовому автомобілі збив військовослужбовця Дмитра Савченка. Разом з потерпілим він зник з місця ДТП. Після цього потерпілий кілька днів відмовлявся розповідати, що з ним сталося. Свідки говорити боялися, бо їм погрожували. Також відомо, що Головашенко погрожував журналістці Ользі Решетиловій. Лікарі констатували у Савченка черепно-мозкову травму і крововилив в мозок, у важкому стані він відразу був направлений до реанімаційного відділення.

Як повідомляв "Апостроф", в липні в Рівному сталася смертельна ДТП, в результаті якої загинув військовий.