RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Спецслужби Путіна влаштували в Росії "полювання" через витоки по тим, хто отруїв Скрипаля

У Росії місцеві спецслужби зайнялися репресіями щодо приватних детективів і осіб, які займаються продажем виписок з "закритих" баз даних, через які вдалося знайти інформацію по тим, хто отруїв Сергія Скрипаля, Петрову-Мішкіну і Боширову-Чепізі.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Співрозмовник журналістів, знайомий з ситуацією, повідомив, що за короткий період співробітники двох управлінь ФСБ провели більше 60 обшуків в рамках заходів щодо припинення "витоків" виписок з баз даних.

"В першу чергу, приходили до приватних детективів і так званим "пробивщиків" - тих, хто був помічений у торгівлі відомостями з закритих баз даних. Порушено багато справ за статтями КК РФ - 183 (незаконне одержання і розголошення відомостей, що становлять комерційну, податкову або банківську таємницю), 203 (перевищення повноважень приватним детективом), 137 (порушення недоторканності приватного життя). За моїми даними, прямо на робочому місці були затримані співробітник прикордонної служби в Північно-Західному регіоні і співробітник одного з підрозділів ФНС. Перший, як вважають, продав інформацію про переміщення за кордон Петрова, Боширова і ряду інших осіб", - розповіло джерело.

Стверджується також, що всі порушені кримінальні справи нібито ніяк не пов'язані з "солсберійськими туристами".

"У них мова йде про витік інформації по іншим персонам", - зауважило джерело.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", з'явилися нові докази того, що полковник ГРУ Анатолій Чепіга, якого підозрюють в отруєнні колишнього Грушники Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, має звання "герой Росії".