RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

З'явилися нові докази служби Чепіги в ГРУ: подробиці і фото

З'явилися нові докази того, що полковник ГРУ Анатолій Чепіга, якого підозрюють в отруєнні колишнього ГРУшника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, має звання "герой Росії".

Про це повідомляє ТСН.

"У вівторок, 2 жовтня, розслідувачі Bellingcat отримали фотографію, опубліковану в російській соціальній мережі "Однокласники" відвідувачем училища у червні 2017 року, в якій кожна буква прізвища полковника Чепіги відображається з достатньою якістю. Це дозволяє зробити ідентифікацію", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на стіні пошани Далекосхідного вищого загальновійськового командного училища, де, як зазначало російське видання "Новая газета", навчався Чепіга, висять портрети усіх випускників навчального закладу, які нагороджені званням "герой Росії". Анатолій Чепіга знаходиться в середньому рядку в передостанній колонці.

"Купа людей публікують у соцмережах фотографії з училища, і продивившись сотні публікацій, розслідувачі виявили, що фотографії Чепіги не було на стіні ще у 2013 році. Проте вона з'явилася там у 2014 році, відразу після того, як він отримав нагороду", - зазначено в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", полковник ГРУ Анатолій Чепіга ("Руслан Боширов"), якого обґрунтовано підозрюють в отруєнні колишнього ГРУшника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, мав впливових родичів в РФ.