RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Вбивство Гандзюк: спікер МВС висловився про складнощі з пошуком замовника

Пошуки вбивці Катерини Гандзюк ускладнює велике коло підозрюваних - потенційних замовників.

Про це повідомляє тележурналіст Артем Шевченко на своїй сторінці в Facebook.

Раніше потерпіла Гандзюк сказала генеральний прокурору України Юрію Луценку про як мінімум трьох потенційних замовників нападу. Генпрокурор, спираючись на інформацію від поліції і СБУ, назвав вже 12 осіб. За словами Шевченка, це занадто велика кількість з точки зору пошуку одного справжнього і докази його провини.

"Найлегшим, але найнезаконніший способом було б" кріпанути "ветерана АТО і кавалера ордера" За мужність 3 ступеня "Сергія" Опера "торбину, який був звільнений з лав міліції за службовою невідповідністю в далекому січні 2000 року. Тобто застосувати до підозрюваного в організації вбивства незаконні методи слідства ", - написав журналіст.

Однак він також додав, що такі методи зараз не підходять, вони залишилися в минулому.

"А через такий резонанс і широких прав захисту підозрюваних за чинним КПК, всі незаконні дії щодо них - будуть бити за якістю слідства і трактуватися в майбутньому судом на користь потенційного обвинуваченого. І підозрюваний екс-міліціонер Сергій" Опер "Торбін це як ніхто знає і розуміє. Тому і мовчить про замовника користуючись своїм законним правом наданим статтею 63 Конституції України ", - заявив Артем Шевченко.

Він зазначив, що діяльність Катерини Гандзюк була в Херсоні дуже гучною, тому було багато людей, які бажали їй зла.

"І кожен з них, особливо той, хто дійсно замовив, не просто сидить і чекає поки за ним прийдуть, а робить дії, щоб заплутати, збити з пантелику, вийти з-під удару. Це як голку в стозі сіна шукати. Настільки широке поле потенційних замовників. У такій ситуації оперативні комбінації правоохоронців, відсутність витоку про їхні плани і наміри мають принципово важливе значення для встановлення демократичного правосуддя ", - написав спікер МВС.

Як повідомляв "Апостроф", в середу, 7 листопада, відбулася церемонія прощання з херсонської активісткою Катериною Гандзюк. Активісти організації С14 влаштували протести під будинком Ігоря Павловського, якого називають фігурантом справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк, а також запалили фаєри біля будівлі МВС Херсона. Крім цього, стало відомо про спалах будинку Ігоря Павловського, якого вважають фігурантом у справі активістки Катерини Гандзюк.