RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​США влаштували перевірку на Донбасі напередодні псевдовиборів бойовиків

На передодні так званих виборів в Л/ДНР американський стратегічний безпілотний літальний апарат ВВС США RQ-4A Global Hawk здійснив багатогодинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі.

Про це свідчать моніторингові дані західних авіаційних ресурсів, передає "Інтерфакс-Україна".

За їхніми відомостями, дальній американський розвідник, який вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, протягом близько восьми годин курсував уздовж лінії розмежування на Донбасі напередодні початку виборів глав і депутатів "народних рад" ДНР і ЛНР.

При цьому під час польоту в повітряному просторі над Донбасом американський розвідник кілька разів підлітав на відстань приблизно від 40 до 60 км до межуючих з Україною районів Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей Росії. В той момент розвідник знаходився над Новопсковського району Луганської області України.

На Донбас американський безпілотник летів через повітряний простір Греції, Болгарії і Румунії.

Згідно з відкритими джерелами, RQ-4A Global Hawk, на борту якого знаходиться камера з високою роздільною здатністю, інфрачервоний сенсор і радар для відстеження рухомих об'єктів, призначений для ведення стратегічної повітряної розвідки на глибину понад 300 км на території супротивника.

При польоті на великих висотах Global Hawk здатний виробляти огляд великих територій, здійснювати розвідку точкових цілей з високою роздільною здатністю і передавати розвідінформацію командуванню в реальному режимі часу через супутниковий канал зв'язку. RQ-4A Global Hawk, що має злітну масу 15 тонн і розмах крила близько 40 метрів, може патрулювати протягом 30 годин на висоті до 18 тис. м.

Як повідомляв "Апостроф", ватажки угруповань бойовиків ДНР-ЛНР змінили своє ставлення до проведення так званих "виборів", так як потребують підтвердження своєї легітимності.