RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Конфлікт в Азовському морі: у Путіна виступили з гучною погрозою

Перший заступник голови комітету з оборони і безпеки Ради Федерації РФ Франц Клінцевич пригрозив перекрити Азовське море українським суднам.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, коментуючи затримання українськими прикордонниками 15 судів за відвідування портів окупованого Криму.

"Це явне беззаконня. І не має значення, чи йде мова про російські судна чи судна іноземних держав - і ті, і інші абсолютно законно увійшли в порти Криму. Нас буквально штовхають на різкі відповідні дії. Так, ми буквально в хвилини здатні перекрити Азовське море для будь-якого українського плавального засоба. і я не виключаю, що подібні дії можуть послідувати. По суті Україна сама реально розриває угоду про Азовське море, від якого (розрива - ред.) тільки вона і постраждає", - написав путінський політик.

Раніше Держприкордонслужба України заявила про затримання 15 судів, які знаходяться в портах Бердянська і Маріуполя. Частина з них арештована, щодо решти тривають суди.

Як повідомляв "Апостроф", розрив Україною угоди по Азовському морю призведе до того, що Керченську протоку фактично повністю контролюватиме Росія.

Також читайте на "Апострофі" матеріал щодо ситуації в Азовському морі і санкцій проти Росії - Продовження санкцій ЄС щодо Росії: дива не станеться, Україні пора розраховувати на себе.