RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Польщі проти жителя Львова завели справу через української символіки: фото і деталі скандалу

У Польщі у жителя Львова виник конфлікт з поліцією через української символіки на автомобілі.

Про це повідомляє Nowiny24.pl.

Інцидент стався 17 листопада в місті Перемишль. Там місцевий житель Томаш заблокував автомобіль викладача Львівської політехніки Івана Кульчицького через наклейки герба України - тризуба - на бампері авто. Чоловіка звинуватили в тому, що символ не була золотого кольору на синьому тлі, а червоним на чорному.

"Викликали місцеву поліцію для якої ситуація стала певним "менінгітом", адже є явне порушення всіх дорожніх правил з боку їх громадянина, а з іншого боку цей громадянин пред'являє нам звинувачення в злочині згідно з новим варіантом польського закону про заборону тоталітаризму, за яким нібито забороняється і певна українська символіка. Для поліції і їх місцевого експерта стало проблемою ідентифікації суті справи, ми витратили кілька годин на різні описи і пояснення. Приватно поліція попросила зняти знак, мовляв, вам можуть пошкодити авто на паркінгу ", - розповів Кульчицький на своїй сторінці в Facebook.

Правоохоронці на місці зареєстрували заяву Томаша про підозру на вчинення злочину. Кульчицького допитали в якості свідка. Наклейку з автомобіля він все ж зняв. У вівторок, 20 листопада, поліція почала офіційне розслідування справи.

Як пише Zaxid.net, Кульчицький також подав заяву в поліцію. Він розповів, що звернувся до генерального консула в Любліні Василю Павлюку з приводу цього інциденту і готує такі ж звернення до українського МЗС та інші відомства.

Як повідомляв "Апостроф", в Польщі розгорівся гучний скандал через слова радника опозиційної партії "Громадянська платформа" Моніки Суськ про те, що українці, які живуть у Польщі, нібито є "п'ятою колоною". Також в Польщі почали розслідування відносно українських розробників з компанії Aliens Games, які готують до релізу проект "Ціна свободи" про нацистському концентраційному таборі. А раніше у Львові влаштували провокацію на польському меморіалі.