RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Чи треба закуповувати сіль і сірники: журналіст пояснив ключові моменти з агресією РФ в Азовському морі

Український журналіст Юрій Бутусов вказав на дев'ять ключових моментів в зв'язку з агресією Росії в Азовському морі

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Журналіст підкреслив що підстав для паніки немає. На його думку, великої війни і вторгнення РФ в Україну не буде.

"Росія не має сил для захоплення України, ми не по зубах Кремлю. Сила України - це ветерани війни 14-15, більшість їх звільнилося, але як тільки прийде війна ветерани стануть в ряди, наземні сили РФ за якістю бійців нам поступаються, Путін чудово знає, що в наземній війні шансів захопити Україну у нього немає, будуть дуже великі втрати. Наземні війська РФ не мають кількісної переваги над сухопутними силами України після мобілізації. Нам є чим воювати", - зазначив Бутусов.

Нагадаємо, "Апостроф" стежить за розвитком подій в режимі онлайн.

Раніше стало відомо, що Верховна рада 26 листопада о 16:00 розгляне питання про введення воєнного стану. Передбачається, що його буде введено на 60 днів. Президент Петро Порошенко при цьому пояснив, що рішення про введення воєнного стану не передбачає негайної мобілізації, але буде проведена робота з резервом першої черги. Також рішення не передбачатиме обмеження конституційних прав громадян.

Як повідомляв "Апостроф", Росією захоплено малий броньований артилерійський катер "Бердянськ" і рейдовий буксир "Яні Капу", які буксируються. Малий броньований артилерійський катер "Нікополь" заблокований і слідує в супроводі окупантів.