RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Осколками відірвало пальці: в Росії розкрили нові дані про поранення українських моряків на Азові

У одного з українських моряків, захоплених російськими військами в Керченській протоці, відірвало пальці на руці, а інший через поранення в стегно втратив багато крові.

Про це з посиланням на джерела в окупаційних силових структурах Криму повідомляють російські ЗМІ.

Як зазначається, з трьох постраждалих найбільш важкі травми у двох: одного з військових відірвало пальці на руці, ще одному сильно пошкодило ногу - осколки увійшли в стегно, в результаті чого сталася велика крововтрата. Однак, як пишуть російські журналісти, всіх хто отримав поранення, оперативно доставили до Керченської міської лікарні і прооперували.

Також стверджується, що всі поранення осколкові і отримані від так званої вторинки. Сторожовий катер "Изумруд" нібито "відкрив стрілянину саме по корпусу БАК "Бердянськ", а не по членах команди".

На даний момент життя українців нічого не загрожує, моряки знаходяться під постійним наглядом лікарів в травматологічному відділенні, реанімації не було потрібно.

"Щоб уникнути будь-яких позаштатних ситуацій поранених українських військових охороняють бійці спецназу прикордонної служби ФСБ", - пишуть росЗМІ.

Нагадаємо, вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.

Також повідомлялося, що стали відомі імена капітанів українських малих броньованих катерів типу "Гюрза-М", захоплених в полон російськими військовими в Керченській протоці.

Російські ЗМІ оприлюднили імена поранених під час захоплення в Керченській протоці українських моряків.