RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Опубліковано оновлений указ про воєнний стан в Україні

Народні депутати України затвердили введення воєнного стану в 10 українських областях на 30 діб, починаючи з 28 листопада.

Указ президента України Петра Порошенка про введення воєнного стану опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр".

Ним вводиться в дію рішення Ради національної безпеки України про воєнний стан з 14:00 26 листопада на 30 днів - до 14:00 26 грудня 2018 року.

Воєнний стан введено в Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Нагадаємо, 27 листопада в офіційній газеті Кабінету міністрів України "Урядовий кур'єр" помилково опубліковав указ президента Петра Порошенка про введення воєнного стану на 60 діб.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.

У зв'язку з агресією Росії в Азовському морі РНБО ухвалила рішення про введення воєнного стану. Дане питання буде розглянуто Верховною Радою.

Президент Петро Порошенко підписав указ рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 "Про надзвичайних заходів щодо забезпечення державного суверенітету і незалежності України і введення воєнного стану в Україні".