RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Харкові охоронець супермаркету застрелив покупця: з'явилося відео

У мережі з'явилося відео інциденту в одному з супермаркетів Харкова, під час якого охоронець магазину застрелив агресивного покупця.

Про це повідомляє ТСН.

Як все відбувалося - зняли камери спостереження супермаркету: з підсобного приміщення на парковку спочатку вибігає співробітник Державної служби охорони, потім покупець, але повертає в інший бік - намагається втекти. Охоронець дістає табельний пістолет і цілиться в тікаючого. Два постріли - той падає.

Зазначається, що підозрілий покупець з'явився в супермаркеті ввечері 6 грудня близько 21:00. Він зібрав, здавалося б, звичайний набір продуктів: сир, кефір, рибу, хліб, але почав їсти їх прямо в торговому залі. На касу приніс вже недоїдки і відмовився їх оплачувати.

"Касир задав питання: оплатіть товар, будь ласка. На що він сказав, що грошей у нього не виявилося. Касир запросив співробітника охорони, він підійшов і побачив, що молода людина веде себе злегка агресивно. Запропонував йому пройти в службове приміщення для врегулювання ситуації", - розповів директор торгового центру Володимир Лисенко.

У службовому приміщенні охоронець і покупець були вдвох близько 15 хвилин. Камер спостереження там немає, що відбувалося в кімнаті - поліція знає тільки зі слів охоронця. Той каже, що набрав "102" і намагався тримати покупця до приїзду патрульних, раптом той дістав ніж і кинувся на чоловіка у формі.

"Громадянин накинувся на нашого співробітника, завдав йому кілька ножових поранень в область голови, шиї і тулуба. Наш співробітник був у бронежилеті, це врятувало його", - розповів начальник управління поліції охорони в Харківській області Олег Гронь.

Поранений поліцейський вибіг з приміщення на вулицю в пошуках допомоги, тим часом покупець з ножем кинувся навтьоки. Поранений охоронець відкрив вогонь і потрапив в чоловіка двічі, обох з місця події швидка забрала в лікарню. Від отриманих поранень 24-річний покупець помер. Охоронець зараз з пресою не спілкується.

Відомо лише, що його життю загрози немає, він під наглядом медиків. "Стан стабільний", - запевнив заступник головного лікаря з лікувальної роботи інститут невідкладної допомоги Євген Доценко.

У поліції відкрили кримінальне провадження і призначила службове розслідування. Однак вже зараз говорять, що, оскільки виникла загроза його життю, охоронець мав право застосовувати табельну зброю.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 19 листопада житель с. Стадниця на Київщині застрелив магазинного злодія на місці злочину.