RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Пушиліна видали фейк про підготовку британськими кураторами ЗСУ хіматаки на Донбасі

У керівництві бойовиків так званої ДНР продовжують розвивати свій фейк про підготовку на Донбасі хімічної атаки за участю "кураторів" з Великобританії.

Відповідну заяву зробив "заступник начальника управління Народної міліції ДНР" Едуард Басурін.

За його словами, британські фахівці і військовослужбовці ЗСУ нібито "не можуть визначитися з варіантом застосування отруйних речовин в Донбасі".

"За даними нашої розвідки, командування ООС наполягає на інсценуванні хімічної атаки, посилаючись на досвід "Білих касок" в Сирії, а куратори з Великобританії вимагають реальних жертв серед мирного населення", - стверджує Басурін.

Остаточний варіант розвитку подій із застосуванням хімічних отруйних речовин нібито "вибере президент України Петро Порошенко".

Варто відзначити, що будь-яких доказів цих заяв Басурін не надав.

З іншого боку, в коментарях користувачі турбуються, що під цими заявами ховається підготовка провокацій з боку бойовиків. Також деякі пишуть, що проблеми з хімікатами на окупованій території через стан деяких об'єктів можуть виникнути і без втручання "кураторів".

Нагадаємо, не так давно, Держдеп США заявив, що Росія і Сирія інсценували хімічну атаку в Алеппо, в здійсненні якої вони брехливо звинуватили своїх опонентів.