RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Справа тітушковода Крисина: відома клініка знову потрапила в гучний скандал

В Інституті серця в Києві невідомі заблокували чотирьох активістів націоналістичної організації С14.

Про це повідомляється на сторінці руху в Facebook.

За словами націоналістам, їх представники прийшли подивитися, як керівник Інституту серця Борис Тодуров "проводить тренінги для медиків як протидіяти активістам", як в ситуації з лідером тітушек, співучасником вбивства журналіста В'ячеслава Веремія, Юрієм Крисіним.

"Коли рік тому вони його у себе незаконно ховали. Шрек там розглядається у вигляді жертви. Зараз одну дівчинку затиснули 6 чоловік і трьох хлопців оточила охорона. До неї не пускають. Вимагають все видалити", - сказано в повідомленні.

Як пояснив волонтер Роман Синіцин, "дівчину блокує безпосередньо Тодуров" і 5-6 чоловік охорони.

"Вчора Тодуров зібрав трудовий колектив в актовому залі і два якихось "кризових менеджери" проводили лікарям тренінг про кейс Крисіна і "протидію атакам активістів"... Справа в тому, що на наступному тижні в Існтітуті серця голосування за головного лікаря. І це Тодуров так готується до надзвичайних ситуацій. Крисина ж вчора при розборі ситуацій вважали жертвою", - написав він.

Синіцин наголосив, що раніше керівництво Інституту провело тренування по тому, як наступного разу треба буде "блокувати активістів, непритомніти і провокувати конфлікт щоб зняти це і виглядати жертвами атак".

"Сьогодні на 14:00 у них мало бути "закріплення матеріалу" ну і власне туди пішли активісти з камерами що б по тихому зняти цей процес. Дівчина просто сиділа в актовому і вела зйомку, це не заборонено. Причому туди зігнали всіх лікарів і технічний персонал", - розповів волонтер.

У свою чергу, сам Тодуров в коментарі до посту Синіцина спростував його слова.

"Брехня, тітушки увірвалися в клініку і влаштували дебош. Відео розміщу", - написав він.

Як відомо, в лютому 2018 співучаснику вбивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрію Крисіну в Інституті серця плеснули зеленкою в обличчя представники націоналістичної організації С14.

Активісти вважали, що Крисін ліг в лікарню, щоб уникнути участі в апеляційному розгляді.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було відомо, що лідера тітушек Юрія Крисина, засудженого до п'яти років позбавлення волі через причетність до вбивства журналіста на Майдані, можуть знову повернути в СІЗО у зв'язку з новим розглядом справи.

9 листопада Солом'янський суд Києва вирішив повернути Крисіна в київське СІЗО.