RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Як у бойовиків ЛНР "лікують" простих людей: в мережі поділилися шокуючою історією

У мережі розповіли показову історію про "покращення" життя під окупантами на Донбасі.

Про це написав у Facebook користувач Геннадій Беницький.

"Нещодавно маму розбив інсульт. Добу вона валялася на підлозі в будинку. Дивом, зайшла сусідка і знайшла її. Викликали швидку. Приїхала бригада, відразу перше питання: - Гроші є? Якщо є, то заберемо, немає - нехай далі валяється. У нас таких по всьому місту повно. за смертністю республіка перше місце тримає. Якщо є безкоштовна гуманітарка, то її витрачають на приїжджих з України. В рамках програми "Возз'єднання Донбасу". На місцевий пил під нігтями ніхто не звертає увагу. А даремно. Коли закінчаться в еленер старі, тоді і молодь, що доглядає за ними, не втримають. Виїдуть. Про гроші лікарка каже відкритим текстом, не соромлячись і не ховаючись. А чого соромитися? З роботи її не виженуть. У лікарнях половина вакансій порожня. Працювати за хліб і воду ніхто не хоче. Тому усі все розуміють. Всі в цьому лайні п'ять років бовтаються. Лікар повинен бути жорстокий. Якщо є чим лікувати вилікує. А якщо нема чим, помаже зеленкою лоб, покладе гірчичник на пузо, дасть таблетку аспірину та й поїде. Хулі, це наше життя. Ми самі його обрали", - йдеться в повідомленні.

Далі описується ще більш жорстока картина.

"Тобто, як ви розумієте, три доби нещасна жінка пролежала без всякої медичної допомоги. За цей час осліпла. Її паралізувало. Лікарі лише одним оком зазирали в кімнату переконатися, що клієнт ще живий, місце поки не звільниться до обіду. Важко зітхали і тихо причинивши двері йшли до тих, хто може оплатити їхні послуги. Приїхала донька. Картина тушшю. Дев'ятий вал Айвазовського. Останній день Помпеї. Не чекали. Мати лежить в палаті гола на матраці, застеленому клейонкою. Спасибі, що не на сітці. В калюжі сечі. Кватирка відкрита. Щоб сильно не смерділо, - пояснила санітарка", - розповідає далі користувач.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі розповіли про новорічну "перемогу" у бойовиків ЛНР. Так звана "влада" окупованого Луганська пообіцяла, що в новорічну ніч ліфти в багатоповерхівках будуть працювати цілодобово.