RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

​УПЦ (МП) звільнила низку священиків, звинувативши їх в розколі

У Дніпропетровській області трьом священикам УПЦ (МП) - настоятелю і клірикам Свято-Покровського храму с. Рубанівське Васильківського району - заборонили служіння за "ухилення в розкол".

Про це повідомляється на сайті Дніпропетровської єпархії УПЦ (МП).

"Наказом Керуючого Дніпропетровської єпархією Української Православної Церкви митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея настоятель та клірики Свято-Покровського храму с. Рубанівське Васильківського району Дніпропетровської області: протоієрей Василь Пишний, священик Володимир Дерев'янко та священик Павло Тепіна, на підставі 10, 11 і 39-го правила святих Апостолів, 2-го правила Антиохійського Собору, за ухилення в розкол, грубе порушення присяги священнослужителя ... звільняються з посади настоятеля і кліриків ... і заборонено ться в священнослужінні без права причастя Святих Христових Таїн", - йдеться в повідомленні.

Раніше в ЗМІ було оприлюднено інформацію про перехід цього храму до помісної Православної церкви України. Вказував на це і ресурс РІСУ, позначивши його на карті переходів в ПЦУ від УПЦ МП ще 15 грудня 2018 року.

Як повідомляв "Апостроф", 5 січня в Стамбулі відбулося підписання томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.