RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

На Закарпатті прикордонник намагався з'їсти хабар: фото

У Закарпатській області співробітники Нацполіціі, військової прокуратури та територіального управління Державного бюро розслідувань затримали інспектора прикордонної служби під час одержання ним хабара.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту захисту економіки Нацполіціі України.

За даними правоохоронців, інспектор прикордонної служби пункту пропуску "Лужанка" за певну винагороду допомагав громадянам з контрабандою, а саме за сприяння в безперешкодному переміщенні тютюнових виробів з України в країни Європейського Союзу.

"Правоохоронцями було задокументовано факт вимагання тисячі доларів США неправомірної вигоди за вирішення даного питання. Засоби отримував частинами", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 9 січня, під час отримання останньої частини хабара в сумі 200 доларів США інспектора прикордонної служби затримали.

"Щоб позбутися від предмета злочину, грошей, і в подальшому уникнути відповідальності за його вчинення, прикордонник намагався їх з'їсти", - додали в поліції.

Повідомляється, що зараз фігуранта затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. У пункті пропуску "Лужанка" проводяться процесуальні заходи.

В ході досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, буде перевірятися причетність інших осіб прикордонної служби зазначеного пункту пропуску в корупційній діяльності.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ спіймала на хабарі жадібного підполковника поліції.