RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Шанси вижити невеликі: нові подробиці викрадення бандита, причетного до вбивств Вороненкова та Жиліна

Шанси вижити у викраденого в Москві українського кримінального "авторитета" Юрія Василенка невеликі.

Про це пише "Росбалт".

Василенко є головним фігурантом справи про вбивство в Києві екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, і можливо причетний до вбивства в Підмосков'ї лідера організації "Оплот" Євгена Жиліна.

Як повідомило джерело в правоохоронних органах, в Москві Василенко проживав нелегально по паспорту на прізвище Антоненко. "Авторитет" вів практично підпільний спосіб життя. Він орендував велику квартиру в районі метро "Олексіївська", з якої в основному вибирався в ресторан "Базилік", що служив йому своєрідним офісом.

Саме в цьому закладі Василенко провів усі свої зустрічі. За словами співрозмовника агентства, як такої охорони в нього не було, але зазвичай він перебував в супроводі ряду приятелів. Свідки зазначають, що бачили у "авторитета" пістолет.

Останнім часом він був сам не свій. Як розповіли джерела агентства, зараз з'ясувалося, що Василенко чогось побоювався. Кілька разів його наполегливо викликав на бесіду великий представник російської мафії, але українець боявся їхати, вважаючи, що зустріч нічим хорошим для нього не закінчиться.

Десятого січня в "Базилік" увійшла група чоловіків, вони зажадали від Василенко проїхати з ними. Приятелі "авторитета", ймовірно, знали від кого завітали візитери, тому втручатися в ситуацію побоялися.

На вулиці Василенко несподівано відштовхнув зловмисників і спробував втекти. Зав'язалася бійка, в ході якої пролунали постріли. "Авторитет" отримав поранення. Його кинули в багажник машини, після чого нападники зникли разом з стікаючим кров'ю Василенком. На думку співрозмовників агентства, шанси того, що "авторитет" до сих пір живий, вкрай невеликі.

Юрій Василенко відомий в Україні, як впливовий кримінальний "авторитет", який тісно пов'язаний з представниками російських мафіозних кіл. Раніше джерела агентства висловили думку, що Василенко підтримував тісні стосунки зі "злодієм в законі" Володимиром Тюріним (Тюрік).

Як повідомляв "Апостроф", Вороненков був убитий в центрі Києва 23 березня 2017 року. Згодом генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовником вбивства є російський підприємець Володимир Тюрін.