RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Страшна ДТП на Сумській: адвокат вказав на дивні моменти в заяві нарколога про Зайцеву

На засідання суду з розгляду справи про смертельну ДТП на вулиці Сумська в Харкові прийшла лікар-нарколог, яка перевіряла підозрювану Олену Зайцеву.

Про це повідомляє юрист і адвокат Дмитро Марзоні на своїй сторінці в Facebook.

"О, диво! У засіданні з'явилася "невловима" лікар-нарколог Олена Федірко! Ну та сама яку "не покладаючи рук" вже півроку шукає наша поліція, яка проводила огляд Зайцевої і через яку вже півтора року "плаває" питання з опіатами", - написав він.

Також Марзоні зазначив, що медик прийшла на засідання сама.

"І з повними подиву очима сказала: "А хто мене шукав? Мені сьогодні перший раз подзвонили щоб з'явитися в суд. Я ще слідчому скандал закотила, мовляв, невже він раніше подзвонити не міг". Загалом цілковитий треш. Повістки не отримувала, телевізор не дивлюся, ніхто ніколи не дзвонив, телефон не міняла, поліція не приходила, з роботи не дзвонили. Ну свята, законослухняна жінка, яку оббрехали", - додав адвокат.

Крім цього він зазначив, що Федірко висловилася про стан Зайцевої після аварії.

"На жаль рік коли сталося ДТП Федірко забула, але ось як себе вела Зайцева в день огляду пам'ятає просто ідеально! Ніби це вчора було! Кожну дрібницю! Виявляється так, ознаки наркотичного сп'яніння вона написала в акті, так, факт наявності опіатів встановлений - але реально його не було. Зайцева була адекватна, просто був шок або травма, або ще щось. Ось же феноменальна людська пам'ять! Опіати є, а стану немає. Це як знайшли алкоголь, а людина твереза була. Метаморфози...", - зазначив Марзоні.

За його словами, лікар-нарколог на питання чому ж ви на відео говорили що після прийому пенталгіну не можна сидіти за кермом - відповідь, ну не можна, ну що поробиш, це ж не півпачки таблеток. Судячи з її слів - наркотичне сп'яніння це коли людина взагалі "не в цьому світі". Також і п'яний тоді лише той, кого внесли до кабінету для огляду.

"На питання чому кров на аналіз опинилося якщо її взагалі не досліджують - спочатку відповідала що ну відправили і відправила, а потім - ну це слідчий винен. Запитуючи чому людині, який проводив аналіз, дали недостатньо біологічного матеріалу (сечі) - спочатку говорила що все було досить, потім що слідчий винен що не взяв більше бо у неї було ще. Затверджувала що мільйон разів дзвонила слідчому щоб він взяв ще, а він відмовився. Цікавлячись що ж означає ваш висновок "наявність опіатів" - а нічого не означає, це можна було і за тиждень до ДТП прийняти і ніякого значення не має", - написав правозахисник.

Також він підкреслив, що слід продовжувати боротися за справедливість.

"Резюме. Дуже цікава "бронебійна" дама. Звичайно вона дуже готувалася (або її готували). Я не я і хата не моя. Ні за що не відповідаю. Нічого не пам'ятаю. Ну тільки одне - Зайцева адекватна була. Ми не будемо миритися з цією ганьбою. Л.В.Фабріс, яка втратила доньку і онуку в тій страшній ДТП сьогодні була на засіданні. Її мати вчора вразив інсульт в 90 років. Але не дивлячись на все це, тендітна жінка знаходить в собі сили слухати цих "персонажів" і їх "витіюваті" мови. І продовжувати боротися. І ми повинні. Людмили Василівни Фабріс немає в мережі. Але я хотів би закінчити цей пост її фото. Як символом сили духу і готовності боротися до кінця, як би складно не було", - написав Марзоні.

Як повідомляв "Апостроф", постраждалі в смертельному ДТП на вулиці Сумській в Харкові заявили, що винуватці трагедії не шкодують про те, що трапилося, а хочуть якнайшвидшого закриття справи.