RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

В Одессе сожгли машину известного активиста: фото

У ніч на неділю, 17 лютого, в Одесі невідомі спалили машину історика, краєзнавця і громадського діяча Олександра Бабича.

Про це сам Бабич повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Прилетів додому. Мені вночі спалили машину. Будинок майже не постраждав. Діти живі", - написав він.

З опублікованих фото видно, що машина стояла в безпосередній близькості до дверей будинку.

"Мене не було в місті. У будинку були дві бабусі і двоє маленьких дітей. У сусідній квартирі двоє сусідів. Якби не пожежники (спасибі, хлопці за 8 хвилин приїхали і відпрацювали), то 6 трупів могло би бути. Сусіди вже чаділи, не маючи можливості вийти. Двері почали горіти", - розповів Бабич.

У коментарі місцевим ЗМІ він пов'язав підпал зі своєю громадською діяльністю.

"Це не особисті і не бізнес-конфлікти. У мене їх не було давно. Хтось, кому не подобається моя громадська діяльність", - сказав він.

Лідер одеського "Автомайдану" Віталій Устименко на своїй сторінці в Facebook зазначив, що підпал стався близько 3 години ночі.

"Дуже символічно, що у 2013 році Олександр був одним із перших, хто з активістів Євромайдану в Одесі відчув на собі всю красу і простоту дій проросійських кримінальних елементів, яку за будь-яку ціну прагнуть втримати тут владу і сьогодні. Тоді, у 2013 році Олександру спалили квартиру", - нагадав Устименко.

"Окрім всього іншого, Олександр Бабіч був одним із представників нашої інтелігенції, які привертали увагу до захисту Літнього, брав участь в публічних консультаціях і дуже посприяв тому, щоб у серці Одеси, на території Літнього театру Труханов і Галантерник не збудували черговий ТЦ", - додав він.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", 25 грудня 2018 року в Одесі на акції протесту проти забудови зеленої зони в парку меморіалу 411-ої батареї відбулися сутички активістів з поліцією: кілька з них були затримані.