RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Вільно ходить по Києву: ветеран АТО розповіла про шахрая, який наживається на живих і мертвих бійців

По Києву вільно розгулює аферист, які наживається на сім'ях загиблих українських військовослужбовців, вимагаючи гроші на лікування, нібито живих бійців.

Про це повідомляє Цензор НЕТ.

У планшеті шахрая знайшли безліч фото загиблих українських бійців з моргів Донецька, а також фото знайдених у них документів, завдяки яким відшукати родичів військових йому було зовсім не складно. Крім того, представник ГО "Патріот" був виданий ДНР посвідчення "політв'язня".

Ось одна з історій, в якій виявився замішаний шахрай. Уточнимо, що жертвами афериста стали кілька дружин загиблих бійців ЗСУ.

В кінці серпня 2014 старший лейтенант Збройних сил України Віктор Михальчук пропав безвісти під Іловайськом. Дізнавшись про це, його дружина Наталя почала пошуки чоловіка. І вже восени 2014-го допомогти їй вирішив Микола Золоторенко, представник групи "Патріот", яка займалася обміном військовополонених. Незабаром Золоторенко повідомив Наталії, що знайшов її чоловіка в полоні бойовиків. Але той виявився нетранспортабельним, нібито знаходиться в украй важкому стані і потребує оперативного втручання. А на операцію потрібні гроші. На карту Золоторенка було перераховано 15 тисяч гривень.

Після цього Микола пообіцяв Наталії, що привезе Віктора, тільки стан його здоров'я покращиться. І навіть поінформував її про те, що бійця вже прооперували ... Але потім зник.

Лише 10 серпня 2015 року Наталя дізналася про те, що її чоловік згідно з висновками ДНК експертизи загинув ще під Іловайськом і був похований з військовими почестями як тимчасово невстановлений захисник України в Дніпропетровську.

Також дуже схожі історії і інших жінок - наприклад, Наталії Ноенко і Алли Вовненко. Їхні чоловіки також загинули під Іловайськ, але коли вони ще не знали цього напевно - Микола Золоторенко пообіцяв їм допомогти і добитися звільнення зниклих без вести військових. Звичайно ж, не безкоштовно.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали невідомі раніше фото трагедії під Іловайськом.