RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Вигідна ескалація: розкрито суть небезпечного військового конфлікту Індії та Пакистану

Ескалація військового конфлікту між Пакистаном і Індією вигідна обом країнам.

Про це "Апострофу" розповів експерт аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Ілія Куса.

"Ситуація може загострюватися. Думаю, що так і буде, якщо врахувати, що відбулося за останню добу. Багато що залежить від того, чи спробують Сполучені Штати стати посередником між сторонами. Тому що зазвичай було саме так", - зазначив він.

Також за словами експерта, ця ескалація вигідна обом країнам.

"В Індії скоро вибори, і прем'єр-міністр Нарендра Моді таким чином піднімає свої рейтинги. А в Пакистані новому прем'єру Імрану Хану треба утвердитися в суспільстві, частина якого його не сприймає; показати себе найкращим, ніж попередники. Але війна обом країнам невигідна - вона буде досить непопулярною серед населення, також цього не хочуть глобальні гравці, які стоять за цими країнами - перш за все Сполучені Штати, Китай і Росія", - пояснив Куса.

Він додав, що всі бояться, що ситуація може вийти з-під контролю.

"А Індія і Пакистан - це ядерні держави, які не є підписантами Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Це означає, що їхні ядерні арсенали ніхто не контролює. Тому є дуже серйозний ризик виходу ситуації з-під контролю, при якому можуть порушити режим нерозповсюдження - цього бояться глобальні гравці, перш за все США, які мають певні зобов'язання перед Індією і Пакистаном", - констатував експерт аналітичного центру.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "На порозі ядерної війни: що відбувається в Азії і чим це загрожує всьому світу".