RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

СБУ затримала військового і його "колег" за продаж вибухівки на полігоні: фото

У суботу, 2 березня, Служба безпеки України в Рівненській області викрила групу осіб, які займалися збутом вибухівки на полігоні.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисниками виявилися двоє цивільних осіб і військовослужбовець інженерно-саперної групи однієї з військових частин. Вони продавали вибухові речовини, які використовуються для утилізації боєприпасів.

Відзначається, що правоохоронцям вдалося затримати військового на Рівненському полігоні на гарячому, коли він збував більше 6 кг тротилу і п'яти електродетонаторів. За даними СБУ, вони реалізували близько 40 кг тротилу і більше 200 електродетонаторів.

Під час слідчих дій у приміщенні військового правоохоронці вилучили також дві гранати РГД-5 з запалами і понад 100 електродетонаторів до тротиловим шашок.

Військовослужбовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Зараз слідчі продовжують процесуальні дії щодо його спільників.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві на вулицю Архітектора Вербицького в автомобілі виявили вибухівку.